Gendai Reiki Ho

 

gendaiGendai Reiki Ho este una dintre cele mai populare şcoli Reiki din Japonia, recunoscută pe plan mondial,este o formă modernă de Reiki ce îmbină elementele specifice Reiki japonez practicat în cadrul Usui Reiki Gakkai, elementele provenite din alte ramuri japoneze ale Reiki, cu metodele specifice în Reiki vestic. Gendai Reiki Ho a adus în vest metode şi tehnici spirituale necunoscute până nu demult. O parte a acestora a fost predată de sensei Hayashi şi Takata în învăţăturile transmise mai departe studenţilor lor, comunităţii Reiki în 1999 la Vancouver.

Practic, Gendai este varianta de Reiki ajunsă în Occident direct din Japonia, ce-i drept de la un maestru care a făcut în prealabil cunoştinţă şi cu şcolile occidentale de Reiki, descendente ale maestrei Takata. Daca utilizează aceleaşi simboluri ca şi Reiki Usui, are însa alte acordaje, mai apropiate de clasicul Reiju folosit de Mikao Usui.

Gendai Reiki Ho este superior Reiki Usui prin numărul de îngeri primiti la inițiere, și prin rapiditatea cu care se lucrează.